12/09/2018

За мястото на жените в бизнеса

Теодора Попова,CEO на Нарру Bar&Grill , отговаря на въпросите на  4  известни успели мъже за мястото на жените в бизнеса

Томислав Дончев.: Полът има ли значение?

Теодора Попова: Слава богу, да и то точно толкова, колкото образованието, произходът, интелектът, характерът, късметът…Мисля, че е прекрасно, че се раждаме различни и никога не ми е пречело, че моят пол носи пола. Разбира се, отчитам факта, че сме привилигировани да живеем в общество, където да си жена не означава да имаш по-малки възможности за развитие.

Може да прозвучи твърде еманципирано, но мисля, че ако един човек иска да работи и да просперира, полът е последното, което е пречка за това.

 

Петър  Андонов: Зад всеки успял мъж стои една силна жена. А зад всяка успяла жена?

Теодора Попова : Стои поне един мъж, който и е казвал, че няма да успее да носи всичките дини под една мишница J. Успехът е доста комплексно понятие и аз винаги съм го възприемала като съвкупност от условия, които те правят силен, позитивен и пълен с енергия да правиш нови неща. Важната дума тук е баланс, успехът е в намирането на точното равновесие, което да ти дава стабилност. Мисля, че за повечето хора това означава освен работа, семейство и  приятели, а и възможност да се наслаждаваш на постигнатото, а не само да преследваш цели на всяка цена.

 

Владимир Николов: Как успявате да запълните празните пространства в комуникацията с вашето дете/деца поради липса на време от работа?

 

Теодора Попова: Като се стремя времето, което прекарваме заедно да е наистина важно и за двама ни. В момента синът ми е тийнейджър, а това е възрастта, в която,  за да общуваш с детето си, трябва да си по-малко родител и повече интересна личност и приятел. Този контакт е истинско предизвикателство, защото ние родителите сме тези, които трябва да отстъпят и да приемат факта, че децата ни вече не ни принадлежат по начина, по който сме свикнали. Стремя се като сме заедно да му разказвам вдъхновяващи истории, да го срещам с интересни хора, да ходим заедно на красиви места, да гледаме стойностни филми.

 

З.ахари Карабашлиев: В какво вярвате?

Теодора Попова: Вярвам в Бог. Иначе съм уверена, че щедростта е ключът, както към личното удовлетворение, така и към успеха в бизнеса. Сигурна съм, че щедрите марки, които дават повече, отколкото обещават и се стремят винаги да имат добавена стойност за клиентите и партньорите си, са истински успешните марки.

 

Интервюта е част от  проект на сп. Мениджър Жената е…

Цялото интервю, както и други интересни материали можете да намерите в специалното издание на сп. Мениджър Жената е


РЕГИСТРИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ЗАПИШИ СЕ

Абонирай се
за вкусни
Happy новини

АБОНИРАЙ СЕ СЕГА

Абонирай се
за вкусни
Happy новини
Абонирай се сега