Машините, с които готвим

Достатъчни са 3 минути за „Умните” уреди в кухнята на Нарру, за да приготвят всичко перфектно от пресните ни продукти.

Макар че остават скрити от погледа, кухните са сърцето на ресторантите Нарру. Тук, в пълна бойна готовност, при изключителна дисциплина и организация, стотици шефове всеки ден приготвят хиляди порции храна. Голямото предизвикателство е да се осигури максимална бързина и да се гарантира еднаквото качество и вид на всяка порция във всеки от 22-та ресторанта в страната.

Тук на помощ идва “армията от ново поколение” – най-модерните и високотехнологични професионални готварски уреди в света.

Роботи и съоръжения с различни функции се грижат за перфектното издаване на всеки детайл – от затоплянето на чашите, до размера на всяко вкусно късче. В Нарру има и специални нововъведения, създадени по наша поръчка. С две думи – дигиталната революция въведе нови поддържащи актьори в кухнята, които пестят време, гарантират качеството, осигуряват бързина и най-важното – позволяват ни да се наслаждаваме на удоволствието от вкусната, прясна и отлично приготвена храна.

Запознайте се с най-интересните сред тях.

Фритюрници Frymaster

Най-високият клас на този тип уреди има електронно управление на температура и време, и специална система с филтрация и студени зони за утаяване на твърдите частици, които са паднали от продукта, както и механизъм да не загарят. Фритюрниците са със системи за контрол на качеството на мазнината, а самата тя е от специалния вид Prep Supreme, селектиран от най-качествени суровини, високоустойчива на оксидация, без транс мазнини и хидрогениране, с понижено съдържание на наситени мазнини. Перфектният помощник за хрупкава златиста панировка и вкусна коричка като на кюфтенцата от киноа или спанак, тиквичките по гръцки или калмари и филенца.

Фритюрници Frymaster

Мерцедесът на този тип уреди има електронно управление на температура и време и специална система с филтрация и студени зони за утаяване на твърдите частици, които са паднали от продукта, както и механизъм да не загарят. Фритюрниците са със системи за контрол на качеството на мазнината, а самата тя е от специалния вид Prep Supreme, селектиран от най-качествени суровини, високоустойчива на оксидация, без транс мазнини и хидрогениране, и с понижено съдържание на наситени мазнини. Перфектният помощник за хрупкава златиста панировка и вкусна коричка като на кюфтенцата от киноа или спанак, тиквичките по гръцки, калмари и филенца.

Двустранен електронен Експрес Грил

Експрес Грилът е в основата на най-вкусните ястия в Нарру. Благодарение на него може пресни, свежи меса и зеленчуци за броени минути да добият перфектно запечена коричка отвън и сочност отвътре без да губят нищо от ценните си качества и без да се налага предварителна обработка. Най-новата машина в кухнята на Нарру скъсява времето за печене наполовина благодарение на технологията и двустранната обработка на продуктите. Печенето става посредством контролиран сензитивен натиск върху продукта от тефлонирани, загряти на съответната температура плочи. Грилът е с изцяло компютърно управление. Ние имаме спокойствието да гарантираме винаги еднакво качество на готовата храна и двойно по-малко време за приготвянето и.

Японски суши роботи

Изключителна технология за оформяне на суши, създадена, разбира се, от майсторите в областта – японците. Суши-роботът пресъздава качеството и неповторимия вкус, които само истинските майстори на суши могат да постигнат. Роботите поемат разстилането на ориза върху норито (кората, обвиваща рулцата, така че да се задържи плътно и в точен ред съставките на сушито), соева или оризова хартия. Те могат да оформят суши топчета за нигири, без да  нарушат целостта на оризовите зрънца.

Японски суши роботи

Изключителна технология за оформяне на суши е създадена, разбира се, от майсторите в областта – японците. Суши-роботът пресъздава качеството и неповторимия вкус, които само истинските майстори на суши могат да постигнат. Роботите поемат разстилането на ориза върху норито (кората, обвиваща рулцата, така че да се задържи плътно и в точен ред съставките на сушито), соевата или оризова хартия. Супер- машината може да оформи суши топчета за нигири без да наруша целостта на оризовите зрънца.

Котлони

Голяма част от основните ястия със сос се приготвят на котлони – Нарру късчета, пилешки късчета с ароматни зеленчуци, късчета с топено сирене, всички видове паста и ризото. Котлоните в Нарру са газови или индукционни, със задължителен контрол на температурата, от която зависи перфектното приготвяне на продуктите. Изключително значение имат и тиганите – всичко, от дебелината на дъното през покривния материал до ръбовете на тигана, които да позволяват глазиране на продуктите и мантикиране на пастите, е взето предвид при оборудването на кухните в Нарру.

Фурна Merrychef

Малката фурна, която прави голяма разлика в кухнята! Тя комбинира горещия въздух с вентилатор и се използва за бързо печене на хляб и различни тестени изделия. Дъхавите чабати, вкусните хлебчета за бургери, хрупкавите тортили, шоколадовото суфле – всички те дължат качеството си на тази високоскоростна фурна, с която могат да се приготвят до 15 пъти по-бързо.

ТОПЛО-СТУДЕНО: УМНИТЕ УРЕДИ, КОИТО ПОМАГАТ ЗА СЪХРАНЕНИЕТО НА ПРОДУКТИТЕ И ХРАНАТА

Отоплители Alto-Shaam

Тези уреди са безценни за запазването на протеините в храната и за предпазването на съвършените порции от изсъхване или изстиване. Отоплителите Alto-Shaam се използват за задържане на температурата на определени продукти след сготвяне за кратко време (до 10 минути). На тях дължим хрупкавите корички и меката сърцевина на пържени картофки и перфектния вкус на печените зеленчуци. Машините контролират нивото на влагата, като предпазват продуктите от изсъхване, но и същевременно не позволяват на пържените продукти да омекнат и да загубят хрупкавостта си. Използват се основно в пиковите часове, което позволява приготвянето на няколко порции наведнъж и поднасянето им в рамките на следващите 5-10 минути.

Отоплители Alto-Shaam

Тези уреди са безценни за запазването на протеините в храната и за предпазването на съвършените порции от изсъхване или изстиване. Отоплителите Alto-Shaam се използват за задържане на температурата на определени продукти след сготвяне за кратко време (до 10 минути). На тях дължим хрупкавите корички и меката сърцевина на пържени картофки и перфектния вкус на печените зеленчуци. Машините контролират нивото на влагата, като предпазват продуктите да не изсъхват, и същевременно не позволяват на пържените продукти да омекнат и да загубят хрупкавостта си. Използват се основно в пиковите часове, което позволява приготвянето на по няколко порции наведнъж и поднасянето им в рамките на следващите 5-10 минути.

Бен Мари

Тези професионални кухненски уреди се използват за съхранение на топли и студени ястия: супи, сосове, пюрета, зеленчуци. Напълно автоматизирани и с интегрирани най-модерните системи за нагряване или охлаждане, те надеждно поддържат константна температура, без да “стресират” храната. Температурата е с широк диапазон на избор, като специалната технология я разпределя равномерно върху ястията.

Хладилна техника

Ние използваме само прясно, охладено месо и свежи зеленчуци и плодове. За тяхното перфектно съхранение се грижат специалните хладилници, изработени по поръчка, за да бъдат възможно най-удобни за съответната станция – с горно съхранение, с чекмеджета, тип „салат бар” и др. За да се пести време и енергия, а и свежестта на продуктите да не се компрометира по никакъв начин, се използват прозрачни врати за възможно най-лесно намиране на търсения артикул, самозатварящи се врати и чекмеджета, както и строга и унифицирана система за подредба.

Помощни уреди:

Роботи за рязане и гилотин – режат се зеленчуци и други продукти на винаги еднакви парчета; Използват се в подготвителните етапи.

Картофобелачка – белят се картофи и зеленчуци посредством вода и абразив. Използват се в подготвителните етапи.

Термомиксери, блендери и пасатори – за смесване и миксиране на сосове. Използват се основно в подготвителните етапи, но и за приготвяне на сосове и дресинги.


РЕГИСТРИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ЗАПИШИ СЕ

Абонирай се
за вкусни
Happy новини

АБОНИРАЙ СЕ СЕГА

Абонирай се
за вкусни
Happy новини
Абонирай се сега