09/01/2020

Нарру детокс: 3 ефикасни трикове

Всички познаваме следпразничното състояние на физиката:  колкото и да внимаваме, колкото и да сме железни, колкото и да сме се пазили – коланите ни стягат, главите ни са натежали и уж сме си почивали, пък сме уморени.  Предлагаме ви три изпитани рецепти за енергиен boost, които дават моментален резултат.

Вода!
Да, толкова е просто! Водата помага за правилното функциониране на органите, подобрява метаболизма и е пръв помощник на работата на храносмилателната система. Увеличете приема на вода поне с 4 чаши дневно по време на празниците, което е равно горе долу на 1 литър повече от обикновеното.

Лимонов сок + джинджифил

Лимонът  е богат на витамин С и антиоксиданти, дава енергия и по естествен начин изчиства токсините от организма. Джинджифилът е познат като противовъзпалително средство и регулатор на храносмилането. Комбинацията е истинско чудо, спомага за изгаряне на повече мазнини  и цялостно енергизира.  Всяка празнична нощ или сутрин, ако сте купонясвали до рано, преди да си легнете завършете с чаша ароматен чай от джинджифил с изстискан половин лимон и лъжичка мед.

Похапвайте, за да не преяждате

Да, парадоксално – хранете се поне 5 пъти на ден и ще поемате със сигурност по-малко храна, а и по-правилно разпределена, така че организмът ви да не буксува с еднократното преяждане на вечеря или обяд. Балансирани похапвания между закуската и обяда, между обеда и вечерята и точно преди сън ще ви дадат енергия и ще ви предпазят от напълняване по празниците. Идеалните и лесни за употреба храни са 100 г кисело мляко, плод с парче сирене и 3-4 бадема, ако сте много празнично настроени можете да замените плода с чаша червено вино или едно твърдо сварено яйце с две маслини и два крекера. Похапванията ще поддържат нивото на кръвната захар постоянно, няма да ви позволят да се натъпчете и ще държат организма ви в постоянна бойна готовност да изгаря калории.


РЕГИСТРИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ЗАПИШИ СЕ

Абонирай се
за вкусни
Happy новини

АБОНИРАЙ СЕ СЕГА

Абонирай се
за вкусни
Happy новини
Абонирай се сега