"най-добър ресторант в лондон 2023г."

"Най-добро кулинарно изживяване в Англия 2023г."

Arrow left icon
обратно

Новини

Годината на Тигъра: надникваме в тайните на Азия

Годината на Тигъра: надникваме в тайните на Азия

Китайският зодиак датира от династията Цин преди повече от 2000 години, но и до днес ни напътства със своята богата символика и мъдрост. Според легендата, Нефритеният император предизвикал всички животни във Великата надпревара – който пристигнел пръв в двореца, щял да спечели благоволението му. Тигъра бил сигурен, че без проблем ще победи всички, но в крайна сметка се класирал на трето място, след като хитрият Плъх и упоритият Вол пристигнали преди него. Плъхът се примолил на Тигъра да го качи на гърба си, за да има някакъв шанс, но щом стигнали, скочил и пръв се поклонил на императора. Докато Тигъра стоял стъписан от тази наглост, го подминал и Вола… Ето как в китайския зодиак годината на Тигъра се нарежда трета в 12-годишния цикъл, започващ в деня след първото новолуние, което се пада между 21 януари и 20 февруари. 

 

Увереност, добрина и любопитство

Годината на Тигъра идва с всичките му качества – смелостта и амбицията ще бъдат възнаградени, както и щедростта и желанието за помощ на другите. Да, понякога можем да попаднем на хитър Плъх, който да се възползва от добрината ни, но това не трябва да ни обезкуражава. Залагайки на приятелството и с увереност в себе си, ще побеждаваме и ще привличаме успеха. Да опитваме нови неща и да предизвикваме скучното ежедневие, ще ни донесе позитивни емоции и късмет.

 

Силата на водата

Важна подробност е, че 2022 е годината на Водния Тигър. Освен кръга от животни, в китайския зодиак има и редуване на 5 елемента: дърво, огън, земя, метал и вода – които заедно създават 60-годишен цикъл. Това означава, че година на Водния Тигър не се е случвала от 60 години насам.

Водата отговаря за емоциите, а комбинацията й с Тигър се очаква да извади на повърхността повече изразителност. По-лесно ще загърбваме предразсъдъците, за да създаваме нови неща.

 

Късмета на Тигъра

За да привлечем късмета на Тигъра на наша страна, можем да следваме определени щастливи символи, посоки и цветове. Според четирите елемента на Фън Шуй, цветовете на тази година са: синьо, огненочервено, ментовозелено, и императорско жълто. Щастливите цифри са 1, 3 и 7, а посоката – север.