"най-добър ресторант в лондон 2023г."

"Най-добро кулинарно изживяване в Англия 2023г."

Arrow left icon
обратно

Достатъчни са 3 минути за „Умните” уреди в кухнята на Нарру, за да приготвят всичко перфектно от пресните ни продукти.

Макар че остават скрити от погледа, кухните са сърцето на ресторантите Нарру. Тук, в пълна бойна готовност, при изключителна дисциплина и организация, стотици шефове всеки ден приготвят хиляди порции храна. Голямото предизвикателство е да се осигури максимална бързина и да се гарантира еднаквото качество и вид на всяка порция във всеки от 22-та ресторанта в страната.

Тук на помощ идва “армията от ново поколение” – най-модерните и високотехнологични професионални готварски уреди в света.

Роботи и съоръжения с различни функции се грижат за перфектното издаване на всеки детайл – от затоплянето на чашите, до размера на всяко вкусно късче. В Нарру има и специални нововъведения, създадени по наша поръчка. С две думи – дигиталната революция въведе нови поддържащи актьори в кухнята, които пестят време, гарантират качеството, осигуряват бързина и най-важното – позволяват ни да се наслаждаваме на удоволствието от вкусната, прясна и отлично приготвена храна.Запознайте се с най-интересните сред тях.

Фритюрници Frymaster

Фритюрници Frymaster

Най-високият клас на този тип уреди има електронно управление на температура и време, и специална система с филтрация и студени зони за утаяване на твърдите частици, които са паднали от продукта, както и механизъм да не загарят. Фритюрниците са със системи за контрол на качеството на мазнината, а самата тя е от специалния вид Prep Supreme, селектиран от най-качествени суровини, високоустойчива на оксидация, без транс мазнини и хидрогениране, с понижено съдържание на наситени мазнини. Перфектният помощник за хрупкава златиста панировка и вкусна коричка като на кюфтенцата от киноа или спанак, тиквичките по гръцки или калмари и филенца.

Двустранен електронен Експрес Грил

Двустранен електронен Експрес Грил

Експрес Грилът е в основата на най-вкусните ястия в Нарру. Благодарение на него може пресни, свежи меса и зеленчуци за броени минути да добият перфектно запечена коричка отвън и сочност отвътре без да губят нищо от ценните си качества и без да се налага предварителна обработка. Най-новата машина в кухнята на Нарру скъсява времето за печене наполовина благодарение на технологията и двустранната обработка на продуктите. Печенето става посредством контролиран сензитивен натиск върху продукта от тефлонирани, загряти на съответната температура плочи. Грилът е с изцяло компютърно управление. Ние имаме спокойствието да гарантираме винаги еднакво качество на готовата храна и двойно по-малко време за приготвянето и.

Японски суши роботи

Японски суши роботи

Изключителна технология за оформяне на суши е създадена, разбира се, от майсторите в областта – японците. Суши-роботът пресъздава качеството и неповторимия вкус, които само истинските майстори на суши могат да постигнат. Роботите поемат разстилането на ориза върху норито (кората, обвиваща рулцата, така че да се задържи плътно и в точен ред съставките на сушито), соевата или оризова хартия. Супер- машината може да оформи суши топчета за нигири без да наруша целостта на оризовите зрънца.

Котлони

Голяма част от основните ястия със сос се приготвят на котлони – Нарру късчета, пилешки късчета с ароматни зеленчуци, късчета с топено сирене, всички видове паста и ризото. Котлоните в Нарру са газови или индукционни, със задължителен контрол на температурата, от която зависи перфектното приготвяне на продуктите. Изключително значение имат и тиганите – всичко, от дебелината на дъното през покривния материал до ръбовете на тигана, които да позволяват глазиране на продуктите и мантикиране на пастите, е взето предвид при оборудването на кухните в Нарру.

Фурна Merrychef

Малката фурна, която прави голяма разлика в кухнята! Тя комбинира горещия въздух с вентилатор и се използва за бързо печене на хляб и различни тестени изделия. Дъхавите чабати, вкусните хлебчета за бургери, хрупкавите тортили, шоколадовото суфле – всички те дължат качеството си на тази високоскоростна фурна, с която могат да се приготвят до 15 пъти по-бързо.

Фурна Merrychef

ТОПЛО-СТУДЕНО : УМНИТЕ УРЕДИ, КОИТО ПОМАГАТ ЗА СЪХРАНЕНИЕТО НА ПРОДУКТИТЕ И ХРАНАТА

Отоплители Alto-Shaam

Отоплители Alto-Shaam

Тези уреди са безценни за запазването на протеините в храната и за предпазването на съвършените порции от изсъхване или изстиване. Отоплителите Alto-Shaam се използват за задържане на температурата на определени продукти след сготвяне за кратко време (до 10 минути). На тях дължим хрупкавите корички и меката сърцевина на пържени картофки и перфектния вкус на печените зеленчуци. Машините контролират нивото на влагата, като предпазват продуктите от изсъхване, но и същевременно не позволяват на пържените продукти да омекнат и да загубят хрупкавостта си. Използват се основно в пиковите часове, което позволява приготвянето на няколко порции наведнъж и поднасянето им в рамките на следващите 5-10 минути.

Бен Мари

Тези професионални кухненски уреди се използват за съхранение на топли и студени ястия: супи, сосове, пюрета, зеленчуци. Напълно автоматизирани и с интегрирани най-модерните системи за нагряване или охлаждане, те надеждно поддържат константна температура, без да “стресират” храната. Температурата е с широк диапазон на избор, като специалната технология я разпределя равномерно върху ястията.

Хладилна техника

Ние използваме само прясно, охладено месо и свежи зеленчуци и плодове. За тяхното перфектно съхранение се грижат специалните хладилници, изработени по поръчка, за да бъдат възможно най-удобни за съответната станция – с горно съхранение, с чекмеджета, тип „салат бар” и др. За да се пести време и енергия, а и свежестта на продуктите да не се компрометира по никакъв начин, се използват прозрачни врати за възможно най-лесно намиране на търсения артикул, самозатварящи се врати и чекмеджета, както и строга и унифицирана система за подредба.

Помощни уреди

Роботи за рязане и гилотин – режат се зеленчуци и други продукти на винаги еднакви парчета; Използват се в подготвителните етапи.

Картофобелачка – белят се картофи и зеленчуци посредством вода и абразив. Използват се в подготвителните етапи.

Термомиксери, блендери и пасатори – за смесване и миксиране на сосове. Използват се основно в подготвителните етапи, но и за приготвяне на сосове и дресинги.