Времето, когато гребем от плодородието на природата с пълни шепи, радваме се на живота с ентусиазъм, вкопчени в последните слънчеви лъчи, изпълнени с енергия за работа, градски срещи с приятели и много настроение. Цветовете и ароматите на октомври са красиви и наситени във всички нюанси на червеното, кафявото и златното, а вкусът му е силен, плътен и много сладък.
Вкус на печена тиква, мед, зряло грозде, кестени, червено вино и сангрия.
В Нарру традиционно посрещаме октомври със сезонното ни тиквено меню, палаво Хелоуин настроение и прилежащата му сангрия, която наистина кара кръвта да кипне.
Подготвили сме ви един наситен с емоции, вкусове и аромати месец и меню, в който всеки да открие парченце от своето есенно щастие.
Сезонът на вкусните десерти
Замисляли ли сте се колко по-силен и наситен става вкусът на сладкиша, когато е гарниран с тиква? А уханието? Затова стане ли въпрос да десерт – този сезон трендът е ясен – искаме го сладък и горещ, направо разтапящ.
Нарру отговаря на тенденция с нови сладки изкушения с тиква, но и обръщаме поглед към класическите рецепти от ориента в новото ни попълнение за Ориент чийзкейк – баклава, орехи, локум и шамфастък за вкусен контраст.
За любителите на шоколадовите десерти също сме помислили! Препоръчваме любимото ни ново брауни с Орео. Приятелски ви съветваме да го опитвате, защото комбинацията между хрупкавата бисквитка, маскарпоне и нежен шоколад ще се противоставят на дъждовното настроение като намерим или сами създадем поводите за веселие и уют.
А за традиционалистите – предлагаме да опитате освен традиционната печена тиква с мед и орехи, домашният тиквен пай по оригинална рецепта или пък модерните вариации на лазаня с тиква и маскарпоне. От напитките ви препоръчваме любимите ни нови лимонади с нар и вишна или ананас и лайм.
Каквото и да изберете тялото ви буквално ще „засвети“ от благодарност задради полезните свойства на тиквата. В нея се съдържа голямо количество витамини от всички групи, включително и витамин Е, който подмладява организма, както и безценния витамин К. Освен това в тиквата има магнезий, калий, калций, фосфор и натрий, които помагат за правилното функциониране на сърдечно-съдовата дейност, нервната система, за чистотата на кожата и цялостната детоксикацията на организма. Не на последно място, тиквата е засищаща, но съдържа забележително малко калории.
Истински оранжев елексир!
Стане ли въпрос за питието на сезона – отговорът е категоричен – сангрията във всичките й разновидности е напитката, която идеално пасва на настроението, вкуса, цвета и аромата на есента.
Всички заобикалящи ни плодове, младо вино и подправки – рецептата изглежда проста, но всъщност коктейлите сангрия развихрят въображението на най-добрите миксолози в света.
Ние в Нарру ви предлагаме да вкусите вдъхновението на Барман N1 в България Димитър Петровски – сангрия с манго и червена сангрия с нар, които ще допълнят традиционната рецепта.