"най-добър ресторант в лондон 2023г."

"Най-добро кулинарно изживяване в Англия 2023г."

Arrow left icon
обратно

Новини

Сезонът на тиквите в Happy

Сезонът на тиквите в Happy

Времето, когато гребем от плодородието на природата с пълни шепи, радваме се на живота с ентусиазъм, вкопчени в последните слънчеви лъчи,  изпълнени с енергия за работа, градски срещи с приятели и много настроение. Цветовете и ароматите на октомври са красиви и наситени във всички нюанси на червеното, кафявото и златното, а вкусът му е силен, плътен и много сладък.

Вкус на печена тиква, мед, зряло грозде,  кестени, червено вино и сангрия.

В Нарру традиционно посрещаме октомври със сезонното ни тиквено меню,  палаво Хелоуин настроение и прилежащата му сангрия, която наистина кара кръвта  да кипне.

Подготвили сме ви един наситен с емоции, вкусове и аромати месец и меню, в който всеки да открие парченце от своето есенно щастие.

Сезонът на вкусните десерти

Замисляли ли сте се колко по-силен и наситен става вкусът на сладкиша, когато е гарниран с тиква? А уханието?  Затова стане ли въпрос да десерт – този сезон трендът е ясен – искаме го сладък и горещ, направо разтапящ.

Нарру отговаря на тенденция с нови сладки изкушения с тиква, но и обръщаме поглед към класическите рецепти от ориента в новото ни попълнение за Ориент чийзкейк – баклава, орехи, локум и шамфастък за вкусен контраст.

За любителите на шоколадовите десерти също сме помислили! Препоръчваме любимото ни ново брауни с Орео. Приятелски ви съветваме да го опитвате, защото комбинацията между хрупкавата бисквитка, маскарпоне и нежен шоколад ще се противоставят на дъждовното настроение като намерим или сами създадем поводите за веселие и уют.

А за традиционалистите – предлагаме да опитате освен традиционната печена тиква с мед и орехи, домашният тиквен пай по оригинална рецепта или пък модерните вариации на  лазаня с тиква и маскарпоне.  От напитките ви препоръчваме любимите ни нови лимонади с нар и вишна или ананас и лайм.

Каквото и да изберете тялото ви буквално ще „засвети“ от благодарност задради полезните свойства на тиквата. В нея се съдържа голямо количество витамини от всички групи, включително и витамин Е, който подмладява организма,  както и безценния витамин К. Освен това в тиквата има магнезий, калий, калций, фосфор и натрий, които помагат за правилното функциониране на сърдечно-съдовата дейност, нервната система, за чистотата на кожата  и цялостната детоксикацията на организма.   Не на последно място, тиквата е засищаща, но съдържа забележително малко калории.

Истински оранжев елексир!

Питието на сезона – Сангрията

Стане ли въпрос за питието на сезона – отговорът е категоричен – сангрията във всичките й разновидности е напитката, която идеално пасва на настроението, вкуса, цвета и аромата на есента.

Всички заобикалящи ни плодове, младо вино и подправки – рецептата изглежда проста, но всъщност коктейлите  сангрия развихрят въображението на най-добрите миксолози в света.

Ние в Нарру ви предлагаме да вкусите вдъхновението на Барман N1 в България Димитър Петровски – сангрия с манго и  червена сангрия с нар, които ще допълнят традиционната рецепта.

Разгледай менюто и ела и опитай на място!