"най-добър ресторант в лондон 2023г."

"Най-добро кулинарно изживяване в Англия 2023г."

Arrow left icon
обратно

Новини

Лято с вкус на праскови и боровинки

Лято с вкус на праскови и боровинки

Лятото е сезонът на удоволствия и неустоими аромати! Затова в Happy ви приветстваме с ново коктейлно-десертно меню, което ще събуди настроението ви и ще  усили сладката атмосфера на топлите месеци, в които оставяме всички грижи на заден план и се радваме на красивите моменти заедно. Вече четиринадесет години нашето специално меню ви приветства с коктейлни и десертни изкушения, а тази година, за да направим прекарването ви още по-незабравимо, решихме да ви изненадаме и да поставим акцент върху два ароматни и невероятно вкусни плода – праскови и боровинки! Менюто е налично в цялата страна от 5 юли, затова не пропускайте да съчетайте любимите вкусове с незабравими моменти при нас, а преди това разберете повече за тези два сезонни плода.  

ПРАСКОВИ

 

Знаете ли, че прасковите произлизат от Китай, където са смятани за символ на късмет и добро здраве?  Също така този сладък и изпълнен с витамини плод, има и цял месец в своя чест, защото в САЩ август е смятан за месец на прасковите. Те са перфектният избор за лятото, защото, освен изключително вкусни, те са и пълни с вода, с което ни помагат да поддържаме нужните нива на хидратация за най-топлия сезон. Прасковите не само са символ на здравето, но са смятани и за „плода на спокойствието“, тъй като намаляват стреса и тревожността. Говори се още, че намаляват косопада и са благоприятни за неспокоен стомах. Преди време пък са били и символ на приятелството, защото хората са подарявали праскови на своите близки. 

След толкова много плюсове за това малко оранжево удоволствие, вече няма смисъл да се колебаете и можете да  заповядате при нас, където да започнете прекарването си с освежаваща прасковена лимонада, пълна със свежия вкус на сезонни плодове без никакви изкуствени съставки. Така ще можете да се докоснете и до уникалния вкус на това Happy предложение, където ледът не е просто добавка, а ключова съставка, пренасяща ви под слънчевите лъчи на морския бряг. 

Освен неповторимата лимонада, можете да опитате и дайкири с праскови , мохито с праскови, прасковена крем торта и още много незабравими вкусове, които ще ви впуснат в истинско лятно приключение.

БОРОВИНКИ

 

Боровинките са изключително ниско калорични и перфектно се комбинират във всякакви питиета и ястия, благодарение на своя сладко-кисел вкус. Високото ниво на антиоксиданти предизвиква техния син цвят. Те съдържат и множество витамини и здравословни нутриенти, помагащи в предотвратяването на множество заболявания. Също така е доказано, че те помагат за подобряване на паметта. Поради всичките тези благотворни въздействия,  боровинките принадлежат на групата на супер храните. Неслучайно специалисти препоръчват боровинките за снак по време на работа или учене. А само една шепа от тях може да ви набави всички полезни съставки, които те предлагат! 

Ето защо при нас в Happy ще откриете богатство от домашно приготвени изкушения с боровинки като Хепи кейк с чия и пресни боровинки, гарниран със сироп от агаве, виолетово дайкири с боровинки, ботаникъл шприц, хепи еклери с боровинки. А ако сте в настроение за нещо по-класическо, ще ги откриете и в брюлето с горски плодове и сладолед. Затова просто се насладете се на тази суперхрана за едно супер лято!

 

Ние се стремим да внасяме разнообразие във вашето прекарване! Грижим се храната да бъде уникална и запомняща се, с пресни и сезонни продукти. Нашите коктейли, в които съчетаваме алкохолни и безалкохолни компоненти по неповторим начин, показва отношението ни към вашето преживяване. 

А това лято, освен авторските ни предложения с боровинки и праскови, за пръв път тук ще ви зарадваме с едно чудесно предложение за любителите на кафето - Фрапе лате. Това е миксирана студена напитка 100% кафе Арабика и италиански премиум сладолед, поръсена с натурален белгийски шоколад и украсена със стрък мента. Също така ще ви представим и нашата творческа интерпретация на популярната азиатска напитка Bubble Tea, която сме ви приготвили с любимата за сезона диня! Можете да се насладите и на лимонади с бъз, малина или манго, както и да подсладите деня си с чийзкейк с лайм и маскарпоне.  И това е само част от нашите изкушения! Затова елате при нас, а ние ще се погрижим да ви е толкова приятно, колкото е и сладко. Виж менюто тук.