"най-добър ресторант в лондон 2023г."

"Най-добро кулинарно изживяване в Англия 2023г."

Arrow left icon
обратно

Новини

Вкусът на лятото в Happy

Вкусът на лятото в Happy

Летният сезон е вече тук, а единственото, което ни остава е да открием нови начини да се зарадваме на тези толкова прекрасни и толкова мимолетни три месеца. Точно това правим в Happy Bar & Grill с нашето свежо и апетитно лятно меню с тигрови азиатски нотки. За да се насладите на топлото време, дългите дни и свежите продукти, не се колебайте да посетите един от нашите ресторанти, които от 20-ти май бликат със свежия вкус на топлите летни вечери.

 

Лятото е сезонът на пътешествията, затова в менюто ни сме обърнали внимание на някои държави, известни със своите кулинарни изкушения. Ето и някои от тях:

 

Япония

Това лято нашето меню е разделено на азиатски ястия и нови летни предложения, защото когато говорим за храна, не можем да пропуснем континента с едни от най-екстравагантните и впечатляващи специалитети – Азия. Една от държавите, оставили своя отпечатък в менюто ни е Япония. Интересен факт за тази държава е, че на Бъдни Вечер японците обичат да ядат бърза храна, но въпреки това никога не трябва да подценяваме техните умения в кухнята. Уверете се сами в това, като опитате, предложените от нас, японски Удон нудли с пиле и зеленчуци или тези с изкусителните морски дарове.

 

 

Гърция

 

В последни години Гърция се е превърнала в синоним на лято, затова и тяхната кухня заема изключително специално място в нашето меню. Това е страна, която всички обичаме да посещаваме, за да усетим онези парещи лъчи на слънцето, придружени свежата тюркоазена прозрачност на морето. В Happy Bar & Grill можете да се потопите в гръцка атмосфера с Бифтеки Саганаки, Гирос Пиле, запечено Халуми, салата Крит и още много изкушаващи кулинарни предложения.

 

 

Турция

 

Знаете ли, че последното ястие, сервирано в Ноевия ковчег е ашуре? Това е сладко-кисел десерт, който със самото си име издава произхода си. След като турската кухня е последният кулинарен отпечатък в Ноевия ковчег, то не се съмнявайте, че ще намерите турски следи и в нашето меню. Освен популярна с впечатляващите си хранителни изобретения, тази страна е и изключително често срещан избор за летните месеци. Затова не се колебайте и отведете сетивата си в Турция с Адана кебап от телешко и агнешко кълцано месо.

 

Ако пък просто ви се хапва нещо вкусно, без да се замисляте за неговия произход и искате да си останете на българска почва, можете да се насладите на новото ни свежо предложение за любителите на морски дарове - Скариди по рибарски.

 

Гладни ли сте вече?  Съкратен вариант на лятното ни меню ще намерите в ресторанти Happy Bar & Grill Морска Гара, Happy Bar & Grill Център Варна,   Happy Bar & Grill Ян Палах, Happy Bar & Grill Лазур, Happy Bar & Grill Център Бургас, Happy Bar & Grill Русе, Happy Bar & Grill Новотел и Happy Bar & Grill Шел. Ние ви очакваме за едно незабравимо пътешествие, защото както е казал Хипократ „Нека лекарството бъде вашата храна, а храната – вашето лекарство.“

 

Разгледайте лятното ни меню тук!