12/09/2018

Тик’ва си печена

Тиква си печена

За тиквата, Хелоуин и модата

 

Тиквата

Тиквата е здраве под формата на десерт.  Тя е перфектният плод – като се започне от цвета, създаващ настроение и уют, мине се през деликатния вкус, който идеално се съчетава със захар, мед, канела, ванилов крем и ядки и се стигне до чудесната й консистенция.

С малко повече въображение, от тиква могат да се сътворят кулинарни чудеса като в замяна получим подсилена имунна система и понижено кръвно налягане.

Тиквата съдържа калий, натрий, магнезий и ценни витамини, които спомагат за свеж тен и сияйна кожа. Диетата с тиква е перфектен вариант за хората, които искат да отслабнат с няколко килограма и едновременно да подобрят здравословното си състояние.

Ако я подслаждате с лъжичка мед, вместо със захар ще прочистите организма си само за седмица. Нужно е малко движение и обилна консумация на течности.

 

Празникът

Свързваме празника Хелоуин със страшни костюми, сладкиши и голям купон, но каква е истинската история, която стои зад този ден?

Тя е интересна и се корени в древността, когато хората вярвали, че в нощта преди Хелоуин мъртъвците се връщали на земята като скитащи духове. За да ги задържат далеч от домовете си, те им оставяли на прага храна и вино.

Въпреки това, хората се страхували, че духовете могат да проникнат в къщите им и да ги завлекат в царството на мъртвите, затова носели маски, които да объркат духовете.

Християнската църква превърнала “Самхайн” в Ден на Вси Светии през осми век. С течение на времето,  празникът приел и днешното си име Хелоуин.

Днес Хелоуин е вторият най-комерсиален празник след Коледа. Американците харчат над 2 милиарда долари за костюми и още 4 милиарда за бонбони и сладкиши само за един ден.

Модата

Ключът към перфектния аутфит за Хелоуин е да използвате неща от вашия собствен гардероб, като проявите въображение и се облечете така, както не се осмелявате да го сторите в останалото време от годината.  Този сезон модните тенденции са благодатни за Хелоуин стил, с който да сте в крак с модата и да се слеете с празнуващите. Нашият Нарру съвет – спестете време и средства за избор на костюм, който е актуален само за един сезон и се гмурнете дълбоко в гардероба и въображението си – все ще можете да излезете оттам като едно красиво, но лошо момиче.

Мъжко момиче: Следвайки модните тенденции, спокойно може да вземете назаем от мъжкия гардероб стилен черен костюм, да го облечете на голо, само с вратовръзка,  да го съчетаете с изненадващи бижута, ниски обувки – тип мокасини и прическа с мокър ефект.

Ретро полъх: 
Ретро визията е особено актуална за сезона. Ако искате да сте в стил сладка Лолитка, намерете блуза на точки, разкроена пола и обувки тип балеринки. Косата навийте на ролки, за да се радвате на нежни и подредени букли. Сложете изкусителни изкуствени мигли, очна линия и розово червило,  а за финал на визията – завържете шалче, вместо лента с голяма панделка отгоре на главата.

Примерна ученичка: 
Много дизайнери обърнаха внимание на традиционния колежански стил в последните си колекции. Възползвайте се от тенденциите, за да се върнете в училищните години за един ден. Изберете ниски обувки, чорапи до коляното, карирана поличка и затворена риза с якичка. Косата може да сплетете на две плитки или да вържете на опашки.


РЕГИСТРИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ЗАПИШИ СЕ

Абонирай се
за вкусни
Happy новини

АБОНИРАЙ СЕ СЕГА

Абонирай се
за вкусни
Happy новини
Абонирай се сега