12/09/2018

Тик’ва си печена

Тиква си печена

За тиквата, Хелоуин и модата

 

Тиквата

Тиквата е здраве под формата на десерт.  Тя е перфектният плод – като се започне от цвета, създаващ настроение и уют, мине се през деликатния вкус, който идеално се съчетава със захар, мед, канела, ванилов крем и ядки и се стигне до чудесната й консистенция.

С малко повече въображение, от тиква могат да се сътворят кулинарни чудеса като в замяна получим подсилена имунна система и понижено кръвно налягане.

Тиквата съдържа калий, натрий, магнезий и ценни витамини, които спомагат за свеж тен и сияйна кожа. Диетата с тиква е перфектен вариант за хората, които искат да отслабнат с няколко килограма и едновременно да подобрят здравословното си състояние.

Ако я подслаждате с лъжичка мед, вместо със захар ще прочистите организма си само за седмица. Нужно е малко движение и обилна консумация на течности.

 

Празникът

Свързваме празника Хелоуин със страшни костюми, сладкиши и голям купон, но каква е истинската история, която стои зад този ден?

Тя е интересна и се корени в древността, когато хората вярвали, че в нощта преди Хелоуин мъртъвците се връщали на земята като скитащи духове. За да ги задържат далеч от домовете си, те им оставяли на прага храна и вино.

Въпреки това, хората се страхували, че духовете могат да проникнат в къщите им и да ги завлекат в царството на мъртвите, затова носели маски, които да объркат духовете.

Християнската църква превърнала “Самхайн” в Ден на Вси Светии през осми век. С течение на времето,  празникът приел и днешното си име Хелоуин.

Днес Хелоуин е вторият най-комерсиален празник след Коледа. Американците харчат над 2 милиарда долари за костюми и още 4 милиарда за бонбони и сладкиши само за един ден.

Модата

Ключът към перфектния аутфит за Хелоуин е да използвате неща от вашия собствен гардероб, като проявите въображение и се облечете така, както не се осмелявате да го сторите в останалото време от годината.  Този сезон модните тенденции са благодатни за Хелоуин стил, с който да сте в крак с модата и да се слеете с празнуващите. Нашият Нарру съвет – спестете време и средства за избор на костюм, който е актуален само за един сезон и се гмурнете дълбоко в гардероба и въображението си – все ще можете да излезете оттам като едно красиво, но лошо момиче.

Мъжко момиче: Следвайки модните тенденции, спокойно може да вземете назаем от мъжкия гардероб стилен черен костюм, да го облечете на голо, само с вратовръзка,  да го съчетаете с изненадващи бижута, ниски обувки – тип мокасини и прическа с мокър ефект.

Ретро полъх: 
Ретро визията е особено актуална за сезона. Ако искате да сте в стил сладка Лолитка, намерете блуза на точки, разкроена пола и обувки тип балеринки. Косата навийте на ролки, за да се радвате на нежни и подредени букли. Сложете изкусителни изкуствени мигли, очна линия и розово червило,  а за финал на визията – завържете шалче, вместо лента с голяма панделка отгоре на главата.

Примерна ученичка: 
Много дизайнери обърнаха внимание на традиционния колежански стил в последните си колекции. Възползвайте се от тенденциите, за да се върнете в училищните години за един ден. Изберете ниски обувки, чорапи до коляното, карирана поличка и затворена риза с якичка. Косата може да сплетете на две плитки или да вържете на опашки.Абонирай се
за вкусни
Happy новини

АБОНИРАЙ СЕ СЕГА

Абонирай се
за вкусни
Happy новини
Абонирай се сега