Продуктите, с които готвим

В Happy всеки ден зареждаме с пресни продукти.

Всеки ден в Нарру се изяждат:

750 кг пилешко месо

900 кг свинско и телешко месо…

500 кг кайма

400 кг  риба

Като един от най-големите потребители на месо в България, ние имаме възможността да предложим на гостите си  храна, приготвена от винаги свежи, висококачествени продукти на достъпни цени.
Това е една от тайните на Happy!

Пилешко месо

Както към всеки от продуктите, които се доставят до кухнята на Нарру, така и към пилешкото месо сме прецизни в избора на доставчик. Пилешкото месо, което сервираме в Нарру е най-високия клас охладено пилешко месо на пазара. Всички рецепти, включващи охладени бутчета, охладена пържола и охладено пилешко филе, приготвяме на място в ресторантите ни с ежедневно доставеното месо.

 

Единственото изключение – нашите Нарру късчета.

 

Рецептата за маринатата на Нарру късчета е оригинална авторска рецепта, която вече 20 години пазим в строга тайна, в която са посветени само 3-ма от нашите шеф-готвачи. Затова, охладените филенца за Нарру късчета се мариноват в кухня-майка при строга конфиденциалност и се доставят готови до всички заведения.

 

Охладеното пилешко месо, което сервираме в Нарру има сертификат за произход и качество, както и за това с какво са хранени пилетата.
Пилешкото месо в Нарру се доставя от Пилко България и е с изцяло български произход.

Пилешко месо


 

Пилешкото месо, което сервираме  в Нарру е най-скъпото охладено  пилешко месо на пазара. Всеки ден  зареждаме с  охладени бутчета, охладена пържола и охладено пилешко филе, от които приготвяме на място всички рецепти от менюто ни с едно изключение – нашите Нарру късчета.

 Рецептата за маринатата на Нарру късчета е оригинална авторска рецепта, която вече 20 години пазим в строга тайна, в която са посветени само 3-ма от нашите шеф-готвачи. Затова охладените филенца за  Нарру късчета се мариноват в кухня-майка при строга конфиденциалност и се доставят готови до всички заведения.

Охладеното пилешко месо, което сервираме в Нарру има сертификат за произход и качество, както и за това с какво са хранени пилетата. 

Пилешкото месо в Нарру се доставя от Пилко България и е с изцяло български произход.

Пуешко месо


За разлика от пилешкото, пуешкото в Нарру “долита” от Полша и за това има ясна причина – Полша е най-големият специализиран производител на пуешко в Европа. Трайността на охладените пилешки бутчета е 6 дни, което ни позволява да оптимизираме доставките, но въпреки това зареждаме два пъти в седмицата, за да гарантираме винаги прясно месо. Пуешкото месо идва със специален сертификат Халал, отговарящ на мюсюлманските критерии, включващи произхода на птицата, продуктите, с които е захранвана и начина, по който е подготвена за месо.

Пуешко месо


За разлика от пилешкото, пуешкото в Нарру “долита” от Полша и за това има ясна причина – Полша е най-големият  специализиран производител на пуешко в Европа. Пуешкото месо също е охладено, но го доставяме два пъти в седмицата, защото трайността на охладените филета и бутчета е до 6 дни и това позволява оптимизиране на доставките. Пуешкото месо идва със специален сертификат Халал, отговарящ на мюсюлманските критерии, включващи произхода на птицата, продуктите, с които е захранвана и начина, по който  е подготвена за месо.

 

Свинско и телешко месо


Нашето свинско е 100% българско от специални ферми, които доставят само за Нарру. Пристига прясно охладено всеки ден. Телешките Хепи филенца се приготвят със селектирано месо от Холандски ферми, а за вкусните Happy бургери сме избрали телешко от породата Блек Ангъс. Месото от тази порода се отглежда и зрее по специален начин и пристига охладено в нашите ресторанти два пъти седмично.

Високото качество на нашето телешко и точното спазване на прецизни технологични процеси, включващи предварителна обработка, печене, спазване на точно време за „почивка” на изпеченото месо и правилното нарязване са причина нашето телешко да остава винаги крехко.

Горедеем се с Happy телешките ребра, които пристигат за нас от Испания, а крехкостта им се дължи на метода за предварителна подготовка наречен су-вид и последващото им изпичане в емблематичния ни барбекю сос.

Свинско и телешко месо


 

Телешките Хепи филенца доставяме от Холандски ферми; от България доставяме телешко за нашите бургери от породата Блек Ангъс, което се отглежда и зрее по специален начин и пристига охладено в нашите ресторанти два пъти седмично.

Високото качество на нашето телешко и точното спазване на правилните процеси, включващи предварителна обработка, печене, спазване на точно време за „почивка” на изпеченото месо и правилното нарязване са причина нашето телешко да става винаги крехко.

Телешките ни ребра са от Испания, като крехкостта идва от методът су-вид, по който те са предварително приготвени, след което изпечени в емблематичния ни барбекю сос.

Нашето свинско е 100% българско от специални ферми, които доставят само за Нарру. Пристига  прясно охладено  всеки ден.

Зеленчуци


Детската песничка “Зеленчуци, който не яде, той гoлям не ще да порасте” се отнася с пълна сила за зеленчуците в Нарру. Всеки ден зареждаме със зеленчуци лично подбрани от нашите готвачи, за да сме сигурни, че са свежи, пресни и качествени.

Критерият, по който ги подбираме е следният:

Голямата част от зеленчуците са от сертифицирани български производители, които доставят всеки ден свежи домати, включително градински домати в сезона, свежи хрупкави краставици, зелени чушки, чесън, рукола, маруля, бейби спанак, айсберг, тиквички, моркови, червен лук, целина, магданоз, копър и свежи подправки.

Специален сорт червени чушки, бял лук и шарени патладжани доставяме от една от най-големите европейски зеленчукови борси в Барселона, където Нарру има ресторанти и това дава възможност да подбираме най-качествените продукти и да зареждаме два пъти в седмицата.

Ежеседмично се снабдаваме със специалния сорт френски картофи за пюре Агата директно от Франция.

Зеленчуци


Детската песничка “Зеленчуци, който не яде, той гoлям не ще да порасте” важи с пълна сила за зеленчуците в Нарру, които нашите главни готвачи лично  подбират и зареждат всеки ден, за да са свежи, пресни и качествени.

Критерият, по който ги подбираме  е следният:

Голямата част от зеленчуците са от сертифицирани български производители, които доставят всеки ден свежи домати, включително градински домати в сезона, свежи хрупкави краставици, зелени чушки, чесън, рукола,  маруля, бейби спанак, айсберг, тиквички, моркови, червен лук, целина, магданоз, копър и свежи подправки.

Специален сорт червени чушки, бял лук и шарени патладжани доставяме от една от най-големите европейски зеленчукови борси в Барселона, където Нарру има ресторанти и това дава възможност да подбираме най-качествените продукти и да  зареждаме два пъти в седмицата.

Другата страна, от която внасяме ежеседмично зеленчуци е Франция, откъдето идват специалния сорт френски картофи за пюре Агата.

 

Риба


 

В  Нарру рибата е на почит.

Не само защото е важна част от любимото ни суши, но и защото носи свежия полъх на морето. Приготвяме я основно на плоча, скара или на тиган.

Знаете ли, че… В ресторантите на Нарру се консумира два пъти повече риба от средната консумация за България и това е така по една  проста причина– качеството на рибата в нашите ресторанти е истински първокласно.

Най-популярната риба в Нарру е сьомгата, която доставяме охладена два пъти в седмицата – директно от Норвегия от Марин Харвест – най-големият производител в света, от който купуват риба първокласните ресторанти заради гарантирания произход и качество на рибата.

Пресният лаврак доставяме от Гърция.

Значително по-рядко в нашето меню можете да срещнете прясна черноморска риба или миди, като това са сезонните ни предложения, зависещи от улова в момента.

Съветите на Нарру: Как да разпознаете, че една риба е прясна и не е била замръзяване предварително.

Ако сте решили да си купите прясна риба, ето четирите признака, по които ще я разпознаете:

  1. Очите – както при хората, така и при рибите очите казват много. Ако рибата е прясна очите й непременно трябва да са бистри, а не помътнели и потъмнели
  2. Хрилете – цвета на хрилете на прясната риба винаги е розов, а не потъмнял
  3. Твърдостта – тялото на прясната риба е твърдо, а не е омекнало
  4. Кожата – влажна и сребриста, а не изсъхнала и потъмняла.

Риба


 

В  Нарру рибата е на почит.

Не само защото е важна част от любимото ни суши, но и защото носи свежия полъх на морето, приготвена на плоча, скара или на тиган.

Знаете ли, че… В ресторантите на Нарру се консумира два пъти повече риба от средната консумация за България и това е така по една  проста причина– качеството на рибата в нашите ресторанти е истински първокласно.

Най-популярната риба в Нарру е сьомгата, която доставяме охладена два пъти в седмицата, директно от Норвегия от Марин Харвест – най-големият производител в света, от който купуват риба първокласните ресторанти заради гарантирания произход и качество на рибата.

Пресният лаврак доставяме от Гърция.

Значително по-рядко в нашето меню можете да срещнете прясна черноморска риба или миди, но това са сезонни предложение, зависещи от улова в момента.

 

Съветите на Нарру: Как да разпознаете, че една риба е прясна и не е била замръзяване предварително.

Ако сте решили да си купите прясна риба, ето четирите признака, по които ще я разпознаете:

  1. Очите – както при хората, така и при рибите очите казват много. Ако рибата е прясна очите й непременно трябва да са бистри, а не помътнели и потъмнели
  2. Хрилете – цвета на хрилете на прясната риба винаги е розов, а не потъмнял
  3. Твърдостта – тялото на прясната риба е твърдо, а не е омекнало
  4. Кожата – влажна и сребриста, а не изсъхнала и потъмняла.

Морски дарове


Ако сте любител на морските дарове, то със сигурност сте опитвали нашите калмари и скариди. Калмарите предлагаме печени на плоча, овкусени със зехтинов сос или пържени, поднесени със зехтинов или леко пикантен сос със сусам.

А скаридите които предлагаме са основно приготвени на плоча със зехтиновия ни или леко пикантен сос.

Морските дарове в Happy са от най-високо качество и са замразявани по специален шоков начин, за да се гарантира свежестта им, а при обработка се запазват изцяло вкусовите качества и аромата на пресния улов.

Само в сезона, предлагаме и пресни черноморски миди, които ежедневно зареждаме от Мидена ферма

Мидите можете да опитате задушени с черупките, с ароматни сосове и подправки – девисил, краве масло, домашен доматен сос и др.

Морски дарове


Основно работим с калмари и скариди. Те са от най-високо качество и са замразявани по специален шоков начин, за да се гарантира свежестта им и при обработка да се запазят изцяло вкусовите качества и аромата на пресния улов.

 

Само в сезона, предлагаме и пресни черноморски миди, които ежедневно зареждаме от Мидена ферма

Мидите предлагаме задушени, с черупките, с ароматни сосове и подправки – девисил, краве масло, домашен доматен сос и др.

Калмарите предлагаме печени на плоча, овкусени със зехтинов сос или пържени, поднесени със зехтинов сос или леко пикантен сос със сусам. Скаридите предлагаме печени на плоча със зехтинов сос или с леко пикантен сос.

Мазнини


За овкусяване на салати и изпечено месо, както и за готвене без пържене ние в Happy  използваме най-препоръчваната от Световната здравна организация мазнина – зехтин Extra-Virgin. Внасяме го от селектирани производители от Гърция.

За пържене и фритюрници използваме специалната мазнина Prep Supreme, произведена в Швеция в съответствие с най-високия съществуващ хранителен стандарт за качество и безопасност FSSC 22000:2011 (включващ ISO 22000, HACCP, GMP).

Мазнината Prep Supreme e специална селекция от най-качествени суровини, високо устойчива на оксидация, и образуване на вредни вещества,  без транс мазнини, без хидрогениране, без ГМО, без алергени и холестерол, с понижено съдържание на наситени мазнини. Подходяща е за Вегани/Вегетарианци.

Мазнини


За салати и овкусяване на изпечено месо и риба – Екстра върджин зехтин от Гърция.

За готвене, без пържене зехтин Екстра Върджин и чисто немско краве масло,  според рецептата.

За пържене и фритюрници – специалната мазнина Prep Supreme, произведена в Швеция в съответствие с най-високия съществуващ хранителен стандарт за качество и безопасност FSSC 22000:2011 (включващ ISO 22000, HACCP, GMP).

Мазнината Prep Supreme e специална селекция от най-качествени суровини, високо устойчива на оксидация, и образуване на вредни вещества,  без транс мазнини, без хидрогениране, без ГМО, без алергени и холестерол, с понижено съдържание на наситени мазнини. Подходяща е за Вегани/Вегетарианци.

Хляб


 

Всички видове хляб се произвеждат специално за Нарру, по зададени от нас оригинални рецепти от един от най – големите производители на хляб в България -Бред Логистик. Хлябът се изпича на място в заведенията, за да достигне до вашата маса пресен и топъл.

Вкусните Happy пшенични и ръжени чабати /вид италиански хляб/ – натурални, със сирене, с кашкавал, чеснови или комбинирани, също изпичаме за вас на момента в ресторантите.

Хляб


 

Всички видове хляб се произвеждат специално за Нарру, по зададени от нас оригинални рецепти от един от най – големите производители на хляб в България -Бред Логистик. ПЕКАТ СЕ НА МЯСТО в  заведенията.

Пшенични и ръжени чабати /вид италиански хляб/ – натурални, със сирене, с кашкавал, чеснови или комбинирани, които печем на момента в ресторантите.

Десерти


Нарру има собствен сладкарски цех „Бонбониер”, оборудван с всички най-съвременни уреди – конвектомати, миксери, машини за шоково охлаждане, машина за сладолед, ламинатори и др.

Майсторите сладкари на Happy работят само с най-висококачествени продукти, характерни за домашните сладкиши – немско масло, холандски черен шоколад за готвене, белгийски шоколадов кувертюр, сметана Президент, яйца от свободно гледани кокошки.

Нашите десерти НЯМАТ КОНСЕРВАНТИ, а са шоково замразени, за да се запазят свежи и вкусни за вас. Тази технологията на замразяване гарантира 100% запазване на качеството на десертите.

На място в заведенията, се приготвят сладкарските изкушения крем Брюле, чия в манго и кокосово мляко, ментова тапиока, печена тиква – последните са познати от сезонните ни менюта.

Десерти


Нарру има собствен сладкарски цех, „Бонбониер”, който разполага с всички най-съвременни уреди – конвектомати, миксери, машини за шоково охлаждане, машина за сладолед, ламинатори и др.

Използват се само най-висококачествени продукти, характерни за домашните сладкиши – немско масло, холандски черен шоколад за готвене, белгийски шоколадов кувертюр, сметана Президент, яйца от свободно гледани кокошки.

Десертите са шоково замразени, ЗАЩОТО НЯМАТ КОНСЕРВАНТИ. Технологията на замразяване позволява  100% запазване на качеството на десертите.

Десертите, които се приготвят на място в заведенията, са: крем Брюле, чия в манго и кокосово мляко, ментова тапиока, печена тиква – последните три са характерни за сезонните ни менюта.


РЕГИСТРИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ЗАПИШИ СЕ

Абонирай се
за вкусни
Happy новини

АБОНИРАЙ СЕ СЕГА

Абонирай се
за вкусни
Happy новини
Абонирай се сега