Продуктите, с които готвим

В Happy всеки ден зареждаме с пресни продукти.

Всеки ден в Нарру се изяждат:

750 кг пилешко месо

900 кг свинско и телешко месо…

500 кг кайма

400 кг  риба

Като един от най-големите потребители на месо в България, ние имаме възможността да предложим на гостите си  храна, приготвена от винаги свежи, висококачествени продукти на достъпни цени.
Това е една от тайните на Happy!

Пилешко месо

Както към всеки от продуктите, които се доставят до кухнята на Нарру, така и към пилешкото месо сме прецизни в избора на доставчик. Пилешкото месо, което сервираме в Нарру е най-високия клас охладено пилешко месо на пазара. Всички рецепти, включващи охладени бутчета, охладена пържола и охладено пилешко филе, приготвяме на място в ресторантите ни с ежедневно доставеното месо.

 

Единственото изключение – нашите Нарру късчета.

 

Рецептата за маринатата на Нарру късчета е оригинална авторска рецепта, която вече 20 години пазим в строга тайна, в която са посветени само 3-ма от нашите шеф-готвачи. Затова, охладените филенца за Нарру късчета се мариноват в кухня-майка при строга конфиденциалност и се доставят готови до всички заведения.

 

Охладеното пилешко месо, което сервираме в Нарру има сертификат за произход и качество, както и за това с какво са хранени пилетата.
Пилешкото месо в Нарру се доставя от Пилко България и е с изцяло български произход.

Пилешко месо


 

Пилешкото месо, което сервираме  в Нарру е най-скъпото охладено  пилешко месо на пазара. Всеки ден  зареждаме с  охладени бутчета, охладена пържола и охладено пилешко филе, от които приготвяме на място всички рецепти от менюто ни с едно изключение – нашите Нарру късчета.

 Рецептата за маринатата на Нарру късчета е оригинална авторска рецепта, която вече 20 години пазим в строга тайна, в която са посветени само 3-ма от нашите шеф-готвачи. Затова охладените филенца за  Нарру късчета се мариноват в кухня-майка при строга конфиденциалност и се доставят готови до всички заведения.

Охладеното пилешко месо, което сервираме в Нарру има сертификат за произход и качество, както и за това с какво са хранени пилетата. 

Пилешкото месо в Нарру се доставя от Пилко България и е с изцяло български произход.

Пуешко месо


За разлика от пилешкото, пуешкото в Нарру “долита” от Полша и за това има ясна причина – Полша е най-големият специализиран производител на пуешко в Европа. Трайността на охладените пилешки бутчета е 6 дни, което ни позволява да оптимизираме доставките, но въпреки това зареждаме два пъти в седмицата, за да гарантираме винаги прясно месо. Пуешкото месо идва със специален сертификат Халал, отговарящ на мюсюлманските критерии, включващи произхода на птицата, продуктите, с които е захранвана и начина, по който е подготвена за месо.

Пуешко месо


За разлика от пилешкото, пуешкото в Нарру “долита” от Полша и за това има ясна причина – Полша е най-големият  специализиран производител на пуешко в Европа. Пуешкото месо също е охладено, но го доставяме два пъти в седмицата, защото трайността на охладените филета и бутчета е до 6 дни и това позволява оптимизиране на доставките. Пуешкото месо идва със специален сертификат Халал, отговарящ на мюсюлманските критерии, включващи произхода на птицата, продуктите, с които е захранвана и начина, по който  е подготвена за месо.

 

Свинско и телешко месо


Нашето свинско е 100% българско от специални ферми, които доставят само за Нарру. Пристига прясно охладено всеки ден. Телешките Хепи филенца се приготвят със селектирано месо от Холандски ферми, а за вкусните Happy бургери сме избрали телешко от породата Блек Ангъс. Месото от тази порода се отглежда и зрее по специален начин и пристига охладено в нашите ресторанти два пъти седмично.

Високото качество на нашето телешко и точното спазване на прецизни технологични процеси, включващи предварителна обработка, печене, спазване на точно време за „почивка” на изпеченото месо и правилното нарязване са причина нашето телешко да остава винаги крехко.

Горедеем се с Happy телешките ребра, които пристигат за нас от Испания, а крехкостта им се дължи на метода за предварителна подготовка наречен су-вид и последващото им изпичане в емблематичния ни барбекю сос.

Свинско и телешко месо


 

Телешките Хепи филенца доставяме от Холандски ферми; от България доставяме телешко за нашите бургери от породата Блек Ангъс, което се отглежда и зрее по специален начин и пристига охладено в нашите ресторанти два пъти седмично.

Високото качество на нашето телешко и точното спазване на правилните процеси, включващи предварителна обработка, печене, спазване на точно време за „почивка” на изпеченото месо и правилното нарязване са причина нашето телешко да става винаги крехко.

Телешките ни ребра са от Испания, като крехкостта идва от методът су-вид, по който те са предварително приготвени, след което изпечени в емблематичния ни барбекю сос.

Нашето свинско е 100% българско от специални ферми, които доставят само за Нарру. Пристига  прясно охладено  всеки ден.

Зеленчуци


Детската песничка “Зеленчуци, който не яде, той гoлям не ще да порасте” се отнася с пълна сила за зеленчуците в Нарру. Всеки ден зареждаме със зеленчуци лично подбрани от нашите готвачи, за да сме сигурни, че са свежи, пресни и качествени.

Критерият, по който ги подбираме е следният:

Голямата част от зеленчуците са от сертифицирани български производители, които доставят всеки ден свежи домати, включително градински домати в сезона, свежи хрупкави краставици, зелени чушки, чесън, рукола, маруля, бейби спанак, айсберг, тиквички, моркови, червен лук, целина, магданоз, копър и свежи подправки.

Специален сорт червени чушки, бял лук и шарени патладжани доставяме от една от най-големите европейски зеленчукови борси в Барселона, където Нарру има ресторанти и това дава възможност да подбираме най-качествените продукти и да зареждаме два пъти в седмицата.

Ежеседмично се снабдаваме със специалния сорт френски картофи за пюре Агата директно от Франция.

Зеленчуци


Детската песничка “Зеленчуци, който не яде, той гoлям не ще да порасте” важи с пълна сила за зеленчуците в Нарру, които нашите главни готвачи лично  подбират и зареждат всеки ден, за да са свежи, пресни и качествени.

Критерият, по който ги подбираме  е следният:

Голямата част от зеленчуците са от сертифицирани български производители, които доставят всеки ден свежи домати, включително градински домати в сезона, свежи хрупкави краставици, зелени чушки, чесън, рукола,  маруля, бейби спанак, айсберг, тиквички, моркови, червен лук, целина, магданоз, копър и свежи подправки.

Специален сорт червени чушки, бял лук и шарени патладжани доставяме от една от най-големите европейски зеленчукови борси в Барселона, където Нарру има ресторанти и това дава възможност да подбираме най-качествените продукти и да  зареждаме два пъти в седмицата.

Другата страна, от която внасяме ежеседмично зеленчуци е Франция, откъдето идват специалния сорт френски картофи за пюре Агата.

 

Риба


 

В  Нарру рибата е на почит.

Не само защото е важна част от любимото ни суши, но и защото носи свежия полъх на морето. Приготвяме я основно на плоча, скара или на тиган.

Знаете ли, че… В ресторантите на Нарру се консумира два пъти повече риба от средната консумация за България и това е така по една  проста причина– качеството на рибата в нашите ресторанти е истински първокласно.

Най-популярната риба в Нарру е сьомгата, която доставяме охладена два пъти в седмицата – директно от Норвегия от Марин Харвест – най-големият производител в света, от който купуват риба първокласните ресторанти заради гарантирания произход и качество на рибата.

Пресният лаврак доставяме от Гърция.

Значително по-рядко в нашето меню можете да срещнете прясна черноморска риба или миди, като това са сезонните ни предложения, зависещи от улова в момента.

Съветите на Нарру: Как да разпознаете, че една риба е прясна и не е била замръзяване предварително.

Ако сте решили да си купите прясна риба, ето четирите признака, по които ще я разпознаете:

  1. Очите – както при хората, така и при рибите очите казват много. Ако рибата е прясна очите й непременно трябва да са бистри, а не помътнели и потъмнели
  2. Хрилете – цвета на хрилете на прясната риба винаги е розов, а не потъмнял
  3. Твърдостта – тялото на прясната риба е твърдо, а не е омекнало
  4. Кожата – влажна и сребриста, а не изсъхнала и потъмняла.

Риба


 

В  Нарру рибата е на почит.

Не само защото е важна част от любимото ни суши, но и защото носи свежия полъх на морето, приготвена на плоча, скара или на тиган.

Знаете ли, че… В ресторантите на Нарру се консумира два пъти повече риба от средната консумация за България и това е така по една  проста причина– качеството на рибата в нашите ресторанти е истински първокласно.

Най-популярната риба в Нарру е сьомгата, която доставяме охладена два пъти в седмицата, директно от Норвегия от Марин Харвест – най-големият производител в света, от който купуват риба първокласните ресторанти заради гарантирания произход и качество на рибата.

Пресният лаврак доставяме от Гърция.

Значително по-рядко в нашето меню можете да срещнете прясна черноморска риба или миди, но това са сезонни предложение, зависещи от улова в момента.

 

Съветите на Нарру: Как да разпознаете, че една риба е прясна и не е била замръзяване предварително.

Ако сте решили да си купите прясна риба, ето четирите признака, по които ще я разпознаете:

  1. Очите – както при хората, така и при рибите очите казват много. Ако рибата е прясна очите й непременно трябва да са бистри, а не помътнели и потъмнели
  2. Хрилете – цвета на хрилете на прясната риба винаги е розов, а не потъмнял
  3. Твърдостта – тялото на прясната риба е твърдо, а не е омекнало
  4. Кожата – влажна и сребриста, а не изсъхнала и потъмняла.

Морски дарове


Ако сте любител на морските дарове, то със сигурност сте опитвали нашите калмари и скариди. Калмарите предлагаме печени на плоча, овкусени със зехтинов сос или пържени, поднесени със зехтинов или леко пикантен сос със сусам.

А скаридите които предлагаме са основно приготвени на плоча със зехтиновия ни или леко пикантен сос.

Морските дарове в Happy са от най-високо качество и са замразявани по специален шоков начин, за да се гарантира свежестта им, а при обработка се запазват изцяло вкусовите качества и аромата на пресния улов.

Само в сезона, предлагаме и пресни черноморски миди, които ежедневно зареждаме от Мидена ферма

Мидите можете да опитате задушени с черупките, с ароматни сосове и подправки – девисил, краве масло, домашен доматен сос и др.

Морски дарове


Основно работим с калмари и скариди. Те са от най-високо качество и са замразявани по специален шоков начин, за да се гарантира свежестта им и при обработка да се запазят изцяло вкусовите качества и аромата на пресния улов.

 

Само в сезона, предлагаме и пресни черноморски миди, които ежедневно зареждаме от Мидена ферма

Мидите предлагаме задушени, с черупките, с ароматни сосове и подправки – девисил, краве масло, домашен доматен сос и др.

Калмарите предлагаме печени на плоча, овкусени със зехтинов сос или пържени, поднесени със зехтинов сос или леко пикантен сос със сусам. Скаридите предлагаме печени на плоча със зехтинов сос или с леко пикантен сос.

Мазнини


За овкусяване на салати и изпечено месо, както и за готвене без пържене ние в Happy  използваме най-препоръчваната от Световната здравна организация мазнина – зехтин Extra-Virgin. Внасяме го от селектирани производители от Гърция.

За пържене и фритюрници използваме специалната мазнина Prep Supreme, произведена в Швеция в съответствие с най-високия съществуващ хранителен стандарт за качество и безопасност FSSC 22000:2011 (включващ ISO 22000, HACCP, GMP).

Мазнината Prep Supreme e специална селекция от най-качествени суровини, високо устойчива на оксидация, и образуване на вредни вещества,  без транс мазнини, без хидрогениране, без ГМО, без алергени и холестерол, с понижено съдържание на наситени мазнини. Подходяща е за Вегани/Вегетарианци.

Мазнини


За салати и овкусяване на изпечено месо и риба – Екстра върджин зехтин от Гърция.

За готвене, без пържене зехтин Екстра Върджин и чисто немско краве масло,  според рецептата.

За пържене и фритюрници – специалната мазнина Prep Supreme, произведена в Швеция в съответствие с най-високия съществуващ хранителен стандарт за качество и безопасност FSSC 22000:2011 (включващ ISO 22000, HACCP, GMP).

Мазнината Prep Supreme e специална селекция от най-качествени суровини, високо устойчива на оксидация, и образуване на вредни вещества,  без транс мазнини, без хидрогениране, без ГМО, без алергени и холестерол, с понижено съдържание на наситени мазнини. Подходяща е за Вегани/Вегетарианци.

Хляб


 

Всички видове хляб се произвеждат специално за Нарру, по зададени от нас оригинални рецепти от един от най – големите производители на хляб в България -Бред Логистик. Хлябът се изпича на място в заведенията, за да достигне до вашата маса пресен и топъл.

Вкусните Happy пшенични и ръжени чабати /вид италиански хляб/ – натурални, със сирене, с кашкавал, чеснови или комбинирани, също изпичаме за вас на момента в ресторантите.

Хляб


 

Всички видове хляб се произвеждат специално за Нарру, по зададени от нас оригинални рецепти от един от най – големите производители на хляб в България -Бред Логистик. ПЕКАТ СЕ НА МЯСТО в  заведенията.

Пшенични и ръжени чабати /вид италиански хляб/ – натурални, със сирене, с кашкавал, чеснови или комбинирани, които печем на момента в ресторантите.

Десерти


Нарру има собствен сладкарски цех „Бонбониер”, оборудван с всички най-съвременни уреди – конвектомати, миксери, машини за шоково охлаждане, машина за сладолед, ламинатори и др.

Майсторите сладкари на Happy работят само с най-висококачествени продукти, характерни за домашните сладкиши – немско масло, холандски черен шоколад за готвене, белгийски шоколадов кувертюр, сметана Президент, яйца от свободно гледани кокошки.

Нашите десерти НЯМАТ КОНСЕРВАНТИ, а са шоково замразени, за да се запазят свежи и вкусни за вас. Тази технологията на замразяване гарантира 100% запазване на качеството на десертите.

На място в заведенията, се приготвят сладкарските изкушения крем Брюле, чия в манго и кокосово мляко, ментова тапиока, печена тиква – последните са познати от сезонните ни менюта.

Десерти


Нарру има собствен сладкарски цех, „Бонбониер”, който разполага с всички най-съвременни уреди – конвектомати, миксери, машини за шоково охлаждане, машина за сладолед, ламинатори и др.

Използват се само най-висококачествени продукти, характерни за домашните сладкиши – немско масло, холандски черен шоколад за готвене, белгийски шоколадов кувертюр, сметана Президент, яйца от свободно гледани кокошки.

Десертите са шоково замразени, ЗАЩОТО НЯМАТ КОНСЕРВАНТИ. Технологията на замразяване позволява  100% запазване на качеството на десертите.

Десертите, които се приготвят на място в заведенията, са: крем Брюле, чия в манго и кокосово мляко, ментова тапиока, печена тиква – последните три са характерни за сезонните ни менюта.



Абонирай се
за вкусни
Happy новини

АБОНИРАЙ СЕ СЕГА