06/09/2018

Кажи ми как се храниш , за да ти кажа кой си

Кажи ми как се храниш , за да ти кажа кой си.

сп. Нарру влиза в кухнята на четирима от най-известните художници в света.

 Познаваме работите им и им се възхищаваме, но едва ли знаем какви са кулинарните предпочитания на големите имена в съвременното изкуство. Често те повлияват на стила им и са също толкова любопитни и нестандартни. Ето защо ви каним да надникнем в кухните и студиата на някои от най-известните творци на модерността.

 

Пабло Пикасо

Пикасо е прословут с ненаситния си апетит към женската красота, но когато става дума за ядене, можем да кажем, че той е привърженик на средиземноморската диета. Майсторът на кубизма вярвал, че здравето и способността му да рисува са тясно свързани, и след 50-тата си година следвал стриктен  режим, състоящ се от морски дарове, грозде и ризото. С тях пиел само минерална вода и мляко. Пикасо подхождал към храненето, както към всичко, което го интересува –  посвещавал му се изцяло , хранейки се в пълно мълчание и строга ритуалност.

Captain Cook препоръчва за Пикасо бели миди вонголе, сервирани сурови с лайм

*   повече за мидите вонголе четете в специалната ни статия

 

Дейвид Линч

Сюрреалистичните сценарии и впечатляващите картини на култовия художник и кинематограф се подхранват от силната му любов към кафето и сладкишите. Не случайно в Туин Пийкс агент Дейл Купър е истински кофеинов маниак, който пие чаша след чаша кафе „черно като полунощ в безлунна нощ“.  Линч има и своя марка кафе. От сладкишите любими на Дейвид са тези, които поднасят изненада и свързват противоположности – топли сладкиши с леден сладолед или солено-сладки вкусове.

Нарру препоръчва за маестро Линч   хрупкава топла бисквитка с парченца разтопен белгийски шоколад, поднесена със сметанов сладолед

*повече за новите топли десерти в Нарру четете в списанието

 

Анди Уорхол

Гуруто на попарта има специална връзка с храната. Прочутите му принтове с консерви с доматена супа „Кембъл“, бананът на обложката, която той рисува за дебютния албум на The Velvet Underground… И в живота той предпочита  сладки, бързи и лесни за ядене храни. Често си правел „сандвич“ от две филии бял хляб с цял шоколад помежду им, наричал го „кекс“. Непрекъснато го канели на вечери в най-изисканите ресторанти в Ню Йорк, но той предпочитал да се храни в местата, където може да срещне истинските хора.

Нарру препоръчва за мистър Уорхол  печена тиква, поднесена с мед и орехи – бързо, вкусно, прясно.

*повече за новото тиквено меню на Нарру прочетете в менюто

 

Марсел Дюшан 

Като всеки французин, иконата на сюрреализма и дадаизма Марсел Дюшан бил ценител на  вкусната храна. И разбира се – на сиренето. Не случайно по време на нацистката окупация на Франция той се преструва  на търговец на сирене, за да мине границата и да избяга в Щатите. Сред любимите му храни били също шоколад, пастърма и хрупкави пържени картофки, а почти всеки ден обичал да обядва паста с масло и сирена.

Captain Cook препоръчва за мосю Дюшан специалната прясна паста с манатарки, приготвена директно в пита от пармезан

 


РЕГИСТРИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ЗАПИШИ СЕ

Абонирай се
за вкусни
Happy новини

АБОНИРАЙ СЕ СЕГА

Абонирай се
за вкусни
Happy новини
Абонирай се сега