ФРЕНСКА ЛУЧЕНА СУПА

Pin_Lion_R1-L_1-3_240x225

Супата, емблематична за всеки френски ресторант, дължи копринената си мекота на бавно карамелизиран лук и ароматен телешки бульон. Любимата супа не само на Луи XV, но и на всеки изискан французин, ние в Happy приготвяме и поднасяме по класическа рецепта- с препечен хляб с кашкавал, които разгръщат незабравимия й вкус.

САЛАТА КОЗЕ СИРЕНЕ

Изобилие на цветове и вкусове в разкош по френски: перфектно съчетание със запечено до златисто френско козе сирене, сушени кайсии, цвекло и микс зелени салати. Божествена комбинация, подчертана с орехи, френски дресинг и балсамико, която трябва да опитате.

Pin_Burgundy_R2-R_3-3_240x225

БУРГЕР СЕН ТРОПЕ

Pin_Saint-Tropez_R3-L_1-3_240x225

Вдъхновен от Лазурния бряг – тюркоазени води и спиращи дъха крайбрежни пейзажи. Пристан на всяка тенденция – в модата и в храненето. Бургерът Сен Тропе пресъздава разкоша и изобилието на перлата на южна Франция – селектирано телешко Блек Ангъс, Френско козе сирене, задушен лук, домат, брьош, сонджино, пържени картофи и още нещо.

ТЕЛЕШКО ПО БУРГУНДСКИ

Абсолютната класика на френската кухня (Bœuf bourguignon) е крехко телешко, сготвено по метода „су вид” (sous vide). С гъбки, моркови, задушен лук и бекон, обляти в нежен сос от вино, разбира се. Няма нужда да пътувате до източната част на Франция, телешкото ни по Бургундски ще ви предостави най- доброто изживяване от този регион.

Pin_Burgundy_R2-R_3-3_240x225

СУФЛЕ СЪС СИРЕНА

Pin_flying_heart_R6-R_3-3_240x225

Френско суфле от сирена /гауда, бри, чедър/ и сметана. Сервира се върху сос от сирена и се гарнира с чери домати и рукола. Една от първите асоциации с Франция е сиренето. Добавяме чери доматки и рукола като последния щрих от този шедьовър на френската кухня.

Souffle_with_cheese_R6-L_720x558


Абонирай се
за вкусни
Happy новини

АБОНИРАЙ СЕ СЕГА

Абонирай се
за вкусни
Happy новини
Абонирай се сега