18/10/2019

Добре дошли в Нарру България

Всеки пътешественик, независимо дали географски, културен, исторически или пък направо “галактически стопаджия” знае, че най-добрия начин да опознае една страна, нейната култура, дух и настроение е да опитва без предразсъдъци и с отворени сетива храната й.

Но какво да кажем за кулинарно пътешествие из родната ни страна?

Още по-интересно и още по-предизвикателно – това е нашият Нарру отговор. За екипа ни беше истински вълнуващо да се потопи в изследване на собствените си кулинарни корени, да потърси автентичните български аромати, вкусове и съставки и да ги претвори в ястия, поднесени с много внимание и грижа към детайлите. Най-голямото предизвикателство беше да открием пресечната точка между традициите и модерния начин на приготвяне и презентиране на храната. Надяваме се да сме успели и с двойна доза уважение към националната кухня, и мисъл за модерните принципи на здравословно и пълноценно хранене ви пожелаваме “Приятно пътуване и добър апетит”!

Предлагаме ви малка “представителна” извадка от новото ни българско меню, с която да дадем начална скорост на вашето собствено кулинарно Нарру пътешествие в България. Ще се радваме да споделите с нас кои са любимите ви ястия от българската кухня на Нарру по най-удобния за вас начин – през социални медии, през вашата сервитьорка или просто през приятели.

 

ШОПСКА С КИНОА

Шопската салата е  национално богатство, а в комбинация с гроздова ракия се превръща в истинско българско съкровище. Ние ви предизвикваме като добавяме към “светия граал” на балканската кухня и щипка модерен вкус – с най-обичаната съвременна супер храна – киноа.

Комбинацията придава изненадваща плътност на вкуса и разтваря още повече аромата на свежите зеленчуци в приятен контраст със зрелия вкус на сиренето.

 

 

РОДОПСКИ БОБ С МАНАТАРКИ

Бобът е другата “светиня” на българската кухня. Надали има българин, независимо от вързарст, пол, потекло и начин на живот, на чиято трапеза да не присъства боба като почти всяко семейство има своята “тайна” съставка за бобената яхния или чорба, превърната в своеобразно “днк” на домашната семейна традиция.

Родопският боб е безспорна класика, която ние поднасяме с едно още по-ароматно допълнение – манатарки. Каомбинацията е меко казано, трудно устоима, затова ви предлагаме непременно да я опитате.

 

 

ДОМАШНА РАЗЯДКА

Вкусът на дома е свещено понятие и ние много внимателно подхождаме към определението “домашна” в нашето меню. Тази разядка обаче определено си заслужава името, защото е изцяло създадена по домашна рецепта на една от нашите кулинарни съветнички в кухнята – рецепта, предавана от поколение на поколение, оцеляла в семейните тефтери, за да предава легендата за идеалната комбинация от печен пипер, патладжан, пикантни чушлета и сирене. 

Ползваме я във възхвала на месни деликатеси, към които тя силно приканя, но звездата й свети ярко и самостоятелно.

 

 

ТОРТА ГАРАШ

Известната торта „Гараш” е създадена в България преди повече от 120 години. Тортата носи името на създателя си –  австроунгарският сладкар Коста Гараш. Той пристига в град Русе през 1885 година, за да поеме управлението на първия в България гранд хотел – „Ислях хане”. В Държавния архив в Русе е съхранена  неговата оригинална рецепта за тортата. „Най-вероятно, когато Коста Гараш пристига в България, той в джоба си носи и рецептата на известната торта Сахер, коята тук осъвременява и прави известната ни днес торта Гараш – емблематичен български десерт, спечелил възхищението  на гостите на Александър Батенберг.

Ние я предлагаме в класическия й вид и ви оставяме да се разтопите от шоколадово удоволствие.

 


РЕГИСТРИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ЗАПИШИ СЕ

Абонирай се
за вкусни
Happy новини

АБОНИРАЙ СЕ СЕГА

Абонирай се
за вкусни
Happy новини
Абонирай се сега