Сексът и градът Храната

  • Любопитно‹ обратно
Сексът и градът Храната
...Защото вървят ръка за ръка Слънчев есенен предиобед, с който започва поредният кратък уикенд.

Вместо да се излежават дълго в леглото, три приятелки са предпочели да прекарат няколко часа заедно и да споделят емоционалните си преживявания. Покритата лятна градина на ресторант „Happy” в столичния квартал „Лозенец“ е идеалното място за женски срещи... Трите са най-добри приятелки от цяла вечност... Виждат се рядко, но винаги имат за какво да си говорят. И каква вкусна храна да споделят. А за какво обичат да си говорят най-близките приятелки? За мъже, естествено. Как едната се е запознала със симпатичен по-млад от нея мъж във фитнеса и се чуди как да поиска телефона му, как другата е била изненадана със скъп подарък от нов обожател, а третата е във фаза на отричане, че ще срещне правилния мъж и отказва да излиза на срещи... Обичайните женски разговори. Трите са различни по темперамент и светоусещане, но дори и в миговете, когато си мислят, че здраво са стъпили на земята, неволно започват да виждат света през розови очила... И само приятелската гледна точка може да ги върне в реалността... Трите си поръчват вкусна храна - любимите ястия в Happy, за които не се сещат през седмицата, защото в офиса нямат време дори за една салата на обед... Наслаждават се на чаша вино и на компанията си... Една умна жена добре осъзнава, че дори напълно удовлетворена от кариерата си, дори преуспяла, има нужда от мъж, при когото да се прибира вечер... На когото да приготвя, дори веднъж в месеца, любимото ястие, да поднася закуска в леглото в безгрижните сутрини през уикенда, който да я извежда на вечеря, за да има повод да покаже новата си рокля... И с когото да споделя всичко. Включително и храната. Защото нищо не е вкусно, ако компанията не си струва... Тази история не е открадната от серия на любимия женски сериал „Сексът и градът“, а сцена от реалния живот. Едва ли има жена, която не обича да излиза „по женски“, за да сподели с приятелки интимните си преживявания с другия пол. Някои се доверяват повече, други са по-дискретни. Казват, че жените понякога говорят по-често за секс от мъжете... За храна и секс, със сигурност, още по-често. Защото в много семейства учат младите момичета „че любовта на мъжа минава през стомаха“ и всяка дама, която поне малко умее да готви, рано или късно тества тази максима, за да спечели любим мъж. Всички сме чели, че храната влияе на доброто представяне на мъжете в леглото, че има храни, които са естествени афродизиаци. В същото време, много жени, които спазват диети, откриват, че не изпитват сексуален глад. Доказано е, че мозъкът разпознава секса и храната по един и същ начин. Като удоволствие. А, ако искаме да изпитаме още по-голяма наслада от близостта с партньора си, трябва да внимаваме какво и колко консумираме. Въздържанието от храна е не по-малък враг за интимността от преяждането и на практика не е толкова трудно да се нахраним добре, без да прекаляваме. 
Съвети за по-здравословно хранене и по-здравословен живот
Приготвяйте храната на пара, варете, запичайте, но не пържете. Не прекалявайте с любовната игра, но не я и пропускайте. Забравете за кафето и черния чай след 15:00 часа. Ограничете употребата на мазни сосове, алкохол, сол, а бялата захар заменете с мед. Избягвайте употребата на консервирани продукти и газирани напитки, особено 1 час преди опитването на „десерта” с партньора. Изследванията показват, че мъжете имат най-силно секуално желание сутрин, а жените - вечер. Затова, сексолозите съветват, че свободните следобеди са идеални за интимност. Според данни от списание British Medical Journal сексът е и най-приятният начин да се справите с излишните килограми. Учени са направили проучване и са изчислили колко калории се изразходват по време на подготовката за секс, особено ако е с нов партньор: Вземането на душ - минус 8 калории Сушенето на косата със сешоар отнема 3 калории, а ако дамите го правят с кърпа, то те ще изгорят 9 калории; Бръсненето при мъжете ги лишава от  3 калории; Избирането на тоалет, аксесоари, правенето на прическа изразходва до 40 калории.

И ОЩЕ НЕЩО: Дами, не се опитвайте да пресмятате колко калории сте изразходили или приели. Просто се наслаждавайте на момента! Мъже, това се отнася и за вас. Удоволствията са удоволствия само, ако им се отдадем напълно!