България ни зове!

ОВЧАРСКА САЛАТА

Овчарската салата е национално съкровище или салатният ансамбъл във възхвала на българския вкус.  Към любимата комбинация, добавяме “светия граал” на балканската кухня и щипка модерен вкус с домашно приготвен катък и запечен бекон, придаващи изненадваща плътност на вкуса и разтваря още повече аромата на свежите зеленчуци в приятен контраст със зрелия вкус на сиренето.

РОДОПСКИ БОБ С МАНАТАРКИ

Родопите – живописни пейзажи, възхитителни гори, надиплени една над друга като тежък гайтан на красива девойка и стръмни калдаръмени улички, по които игриво се извива аромата на домашни гозби.  Планината изостря апетита, а Родопският боб с манатарки е ястието, което поднася съвършената й палитра от аромати и вкусове.

ХЕПИ ПИЛЕ

Хепи пилето ни е кулинарна приказка за любимите вкусове, полегнали в ароматен печен сос, нежно изпечено от блаженство пилешко месце и картофено пюре за пълен разкош. Добавихме Царска медена трушия в развръзката на питателния сюжет и леко полегнала чорбаджийска чушка за още по-завладяваща басня.

КОМИТСКИ КАРЕНЦА

Дали комититите са открили меката на гастрономията можем само да гадаем, но със сигурност  комитските каренца са едно от кулинарните открития.  Сочни каренца, мариновани с търпение по специална рецепта, топли картофки,  домашна разядка и хрупкава салатка за свежест. Не ястие, а ароматен разкош, който заслужи кулинарни почести от най-големите ценители.

ДОМАШНИ ПЪРЖЕНИ КЮФТЕТА

Сред богатото разнообразие от родни месни ястия, абсолютни любимци са Домашните пържени кюфтета. Леко пухкаво съвършенство по домашна рецепта, оцеляла в семейните тефтери, за да предава легендата за идеалната комбинация от домашен вкус, хрупкави картофки със сирене и лютеничката на баба.  Ползваме ги във възхвала на месни деликатеси, но звездата им свети ярко и самостоятелно.

ДЖОЛАНЧЕ ПО БОЛЯРСКИ

Вкусът на традициите гали небцето ни чрез традиционните болярски рецепти. Пазени скришом повелия, оживяват в сгушилото се свинско джоланче полегнало във вълшебна медна касеролка в комбинация с любимите на съвременните чревоугодници кисели краставички, маслини, опушено беконче и пресни гъбки. Събуждаме апетита ни още повече настанени пред опияненияето от домашен качамак със сирене.

ДОМАШЕН ТЕЛЕШКИ СУДЖУК

Тайната на неговата неувяхваща слава все още се пази дълбоко скрита, а традициите го повеляват като горд представител на месните специалитети от българската национална кухня. Ние само тайничко примляксваме от мисълта за сочността му. Домашно кълцано свинско и телешко месце настанени удобно в компанията на печени картофки, като непременно добавяме свежестта на нашата градинска салата и домашна лютеничка за вкусно изкушение.

ПЕЧЕНА СКУМРИЯ

Вкусен спомен от детството и аромати, с които можеш да пътуваш в миналото, без да изгубиш вкуса на бъдещето! Ароматна рибни филета, удобно поплажували върху скарата ни, печени картофки и няколкото капки лимон – щипката любов, нужна за съвършения  ансамбъл.  Загербете от домашната разядката, за да сложим  5 звезди за вкусова комбинация!

ТОРТА ГАРАШ

Емблематичен български десерт, спечелил възхищението на гостите на Александър Батенберг и чиято слава се носи и до днес. Опитвайки прочутата торта, оставяйки нежния ганаш да гали небцето ни, деликатният орехов аромат да разлее очарованието си, ние се понасяме на крилата на шоколадовото съвършенство.

КРЕМ КАРАМЕЛ ПАЙ

Вечният десерт, любимата класика на всички кулинарни ценители – крем карамелът!

Нежна, гладка структура, която разлива кадифена мекота по небцето, а карамелена нишка аромат ни води по стълбичката на съвършеното вкусово изживяване. Крем карамелът, поднесен във формата на пай е в очакване да загребете първото ъгълче, да плъзнете по карамеловия сос  – и ето, вие сте създадетеля на съвършенната хапка!


РЕГИСТРИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН
ЗАПИШИ СЕ

Абонирай се
за вкусни
Happy новини

АБОНИРАЙ СЕ СЕГА

Абонирай се
за вкусни
Happy новини
Абонирай се сега